Warning: First parameter must either be an object or the name of an existing class in /home/www/f-b-b.dk/wp-content/plugins/em-beer-manager/includes/admin/integrations/embm-integrations-untappd.php on line 622
Warning: First parameter must either be an object or the name of an existing class in /home/www/f-b-b.dk/wp-content/plugins/em-beer-manager/includes/admin/integrations/embm-integrations-untappd.php on line 622
Ærø Jule Ale (5. MØRK ALE)
Ærø Jule Ale ”Strong Rudolph” er en klassiker blandt juleøl. Trods sin relativt høje alkoholstyrke er smagen fri for den sprittethed, der ellers ofte rammer de alkoholpotente juleøl. Den er brygget på vand, Pale Ale bygmalt, hvedemalt, ristet bygmalt, karamel bygmalt, gær, sukker og krydret med E.K golding Humle og Engelsk First Gold humle der er tilsat under urtkogningen i to tempi. Denne kombination munder ud i en Jule Ale med masser af karakter, højtidsstemning og smagsfylde – helt uden kunstig julesmag. ”Strong Rudolph” er smuk og mørkerød i glasset, og skaber stemning og juleglæde til snart sagt enhver lejlighed i højtiden. Snyd ikke dig selv og dine favoritmennesker for en smagsoplevelse, der giver røde kinder, julelyse sind og brede smil
Julius (5. MØRK ALE)
Christmas beer.
UDSEENDE: Det er en mørk ravfarvet øl, der har et hæderligt skum og blonde, som stadig varer ved et stykke tid efter ophældning. Farven og skummet taget i betragning er det en øl med et flot udseende .
DUFT: Duften er umiddelbart præget af en sød duft af malt og en let bitter duft af humle. Den er meget frisk, men ikke noget at skrive hjem om.
SMAG: Smagen er ligeledes præget af malt og svagt af nødder. Desuden er øllen sødlig på en “Harboe-maltet” måde, hvor der spores karamel. I finalen har øllen en let bitterhed, som afrunder smagsindtrykket på en god måde. Øllen er dog typerigtig – men minder lidt om en Classic.
VORES MENING: Det er en forholdsvis mainstream og simpel ale/classic, som dog bestemt ikke lever op til hverken emballage eller koncept – navnlig hvad angår jul, da den ikke har de typiske smage eller duft af mørke frugte eller krydderier. Men øllen ville uden tvivl gå godt til en god gang dansk frokost.
Øl Rug
ØL Rug er en rødbrun fyldig ale, som udover bygmalt fra lokale Gyrupgård, især er karakteriseret ved tilsætningen af rå og ristet rug. Rugen giver en både krydret og lettere syrlig aroma, og leder tankerne hen på ristet rugbrød. ØL Rug passer perfekt til den gode frokost, og til kraftigere varme retter.
Anbefalet serveringstemperatur 8-10˚C
Søgang (10. LYS BELGISK ALE)
2012-12-26
Svag til middel sødlig maltsmag, med karakter af karamel og brødskorpe, svag til middel humlesmag og bitterhed
FBB 1. (2. MØRK LAGER)
2017-11-10
2018-01-17
FBB 4 (8. PORTER/STOUT)
2018-01-17
Alexander den store (12. SYRLIG ØL)
2017-11-10
2018-01-17
Spirillen (10. LYS BELGISK ALE)
2013-04-04
Porse Guld (13. SPECIALØL)
Lige siden 1984 har denne gyldne eksport-øl været en af favoritterne fra Thisted Bryghus’ store sortiment. Hemmeligheden er den håndplukkede porse fra Nationalpark Thy, som erstatter en del af humlens bitterstoffer, og giver en rund og dejlig smag til denne klassiker.
Porse Guld er i øvrigt mange unges ”national-øl” i Thy.
Porseplukning foregår hvert år i august måned, og er en begivenhed, der trækker mange folk til fra både nær og fjern.
Porse Guld er en øl, der kan nydes af alle ølnydere og ved alle lejligheder.
Anbefalet serveringstemperatur 6-8°C
Orange Blossom (4. LYS ALE)
Orange Blossom er en frisk øl med honning og appelsinsmag.
I bogen “50 øl du skal smage før du dør” skriver Carsten Berthelsen om Orange Blossom: “Skummet er som fløde, meget fast og hænger i glasset som gardiner. Aromaen er af tydelig citrus og honning – anslaget kramel, appelsin og eftersmagen smuk sødmefyldt, varm og balanceret bitter.”
En fremragende øl til ostebordet, til marinering af andebryst eller til en hyggestund.
Remstrup (10. LYS BELGISK ALE)
Flot hvidt skum og en aroma med noter af blomstereng og humle. Brygget med belgisk gær og hvedemalt.
Fremstår lyst gylden og let uklar på grund af hvedemalten.
Smag af frisk orange og lime afstemt med en let humle og sødme, afrundet, blød og lækker.
Belgisk blonde, er en stilart der ofte bruges som cafe-øl i Frankrig og Belgien.
Kölsch (3. BOCK)
Crisp, clean, and malt forward, with high drinkability and low hoppy bitterness. This refreshing German style Ale was developed by the people of Cologne in order to mimic the drinkability of the smooth, southern german lager styles. It’s pale golden malt body stands at the forefront of its flavour profile, with a light hop presence, it is a good alternative for someone looking for an easy drinking beer that will not challenge the palate. Made with Greenlandic glacial water, this beer is sure to be a favourite among the locals. Available in 4% and 5% ABV
Dunkel (2. MØRK LAGER)
Dominated by soft, rich, complex flavours from darker Munich Malts. Mild caramel and toasty malt flavours with light sweet-chocolate notes. Hop bitterness is moderately low but detectable, making this beer much more seasonable than many dark beers. Medium dry finish with a clean fermentation profile. A guaranteed favourite amongst the locals. 5% ABV
Red Ale (5. MØRK ALE)
This seasonal red ale is a delicious option for someone who would like something a little bit in between our lights and dark beers. It is characterised by a light caramel malty sweetness with hints of lightly toasted bread. The profile of this beer is fairly neutral but finishes with a hint of roasted grain. It is balanced out by a light earthy hop flavour and finishes clean and dry. ABV 4.7%
Ærø India Pale Ale (6. IPA)
Danish. Marstal India Pale Ale er traditionelt brygget af vand fra Rise, pale ale bygmalt, tørristet hvede, sukker, engelsk first gold humle, armerikansk cascade humle samt engelsk overgær. Der er tilsat ascorbinsyre (E300). Resultatet er en kraftig, aromatisk ekstra humlet og smukt gylden ale. IPA’en er en klassisk sejlerøl, med stolte traditioner. Brygget første gang i kolonitidens England – den ekstra humle gjorde det muligt for øllet at holde sig under hele den lange sejlads til Indien. Rygterne vil vide, at englænderne blev så glade for IPA’en, at den nu er en af de mest populære øl i England. <br /><br /> English: Our India Pale Ale is traditionally brewed out of water, pale ale barley malt, dry roasted wheat, hops and brewer’s yeast. The result is a strong, aromatic, extra-hopped and beautiful golden beer. The IPA is a classic sailor’s beer, with an extra addition of the natural conserving element of hops so that the beer could keep though the long sea journey around the Cape all the way to India, when it was a British colony. The joke is of course that the beer was so good that it never made it off the island, and stayed to become a typical English pub beer.
Ale No. 16 (5. MØRK ALE)
Ale No 16 er en mørk, overgæret guldøl, brygget på vand, malt, humle og original engelsk gær. Øllet har en maltet smag med et strejf af nødder, en let ristet aroma og en tilpas sødme.
Ale No 16 er brygget af Refsvindinge Bryggeri siden 1995 og har vundet flere priser. Bl.a. er Ale No 16 blev kåret som Danmarks bedste øl i både 1997 og 2000. I år 2000 fik den tilmed en flot 3. plads blandt verdens bedste øl.
Ale No 16 kan fx nydes sammen med friskbagte kerneboller, goudaost med valnødder eller lagret spegepølse.
I 2001 blev der som følge af kraftigt stigende efterspørgsel indgået tappeaftale mellem Bryggeriet Vestfyen og Refsvindinge Bryggeri.
Jefferson Merry Christmas Beer (5. MØRK ALE)
Jefferson-øl har været testet her på bloggen en enkelt gang før, nemlig til påske. Det var ikke nogen ringe oplevelse, og de gode takter slås atter an i denne juleøl. Bare for at genopfriske er Jefferson-serien Ørbæks særlige øl, som de bruger ekstra meget krudt på, og navnet har de fra den tidligere amerikanske præsident, Thomas Jefferson, der selv var ølbrygger. Nu har mine erfaringer indtil videre været ret gode med Ørbæks økologiske bryg, så det undrer mig faktisk en smule, hvorfor de ikke bare lancerer Jefferson-øllene i deres almindelige serie – men når nu det er så vigtigt for dem, så lader vi dem da endelig.
Duften er krydret og sød, og det tror pokker, når der er tilsat sukker og nelliker – så meget for reinheitsgebot. Den ledsages desuden af en vis pikant alkoholduft – ja, det er ganske behageligt og derfor ikke rimeligt at kalde sprittet – om en god snaps, der trækker på både frugter og bare – blot ikke med de samme procenter.
Farven er ifølge etiketten rødbrun – jeg synes mest af alt, den er brugn, og dejligt grumset, ufiltreret som den er. Over brygget kroner en flot gylden smølfehat af noget nær det tætteste skum man kan finde uden for en Guinness.
I smagen mærker man mest bitterheden, det er en god og fyldig nøddebitterhed med en anelse røget træ og en solid, omend blid eftersmag af bitter humle. I den fortrinsvis bitre smag blander sig en indlsag af søde kirsebær, slåen og overmodne blommer – jeg prøver at undgå at sige svedsker, da jeg anser svedsker for at være noget af det mest modbydelige julen forbindes med – men for alle jer, der kan lide svedsker, er der også noget i denne øl, og det er ikke i en grad, så det er ubehageligt for os andre almindelige dødelige.
Det er en øl, der med sine mange forskellige smagsnuancer, der iøvrigt matcher hinanden godt og ikke slås om opmærksomheden, passer rigtigt godt til julemaden. Indslaget af nellikker passer måske endda ekstra godt til rødkålen. Det er bestemt en øl, der er på min ønskeliste til julemiddagen. Så skal jeg bare ud at finde den igen, for nu er den udsolgt i min lokale Fakta. Det rokker dog ikke ved, at coops discountkæde skal have ros for sit valg af denne øl i julesortimentet.
Chimay Bleue (11. MØRK BELGISK ALE)
The Chimay Blue Cap, baptized “Grande Reserve” in 750 ml bottles is a dark Trappist beer with a powerful aroma, the complex flavor of which improves across the years. It was first brewed as a Christmas beer by the monks of Scourmont Abbey in 1956.
This authentic Belgian beer, whose tinge of fresh yeast is associated with a light rosy flowery touch, is particularly pleasant. Its aroma, perceived as one enjoys it, only accents the delightful sensations revealed by the odor, all revealing a light but agreeable caramelized note.
It is ideally served at cellar temperature (10 to 12°C)
Mejeristens Ale (5. MØRK ALE)
En overgæret øl med forbillede i den traditionelle engelske old- eller strong ale, hvor malten bibringer øllet en fyldig og kompleks smag. En stor del af malten udgøres af den berømte Maris Otter malt. Som bitterhumle er anvendt Fuggle, og som aromahumle den amerikanske Cascade, hvilket giver et kompleks humlebillede fremhævet af Cascadens karakteristiske krydrede og florale smag.
Den Udødelige Hest (8. PORTER/STOUT)
Danish: Vores ”Hest” har sit ophav i en svensk vise: Stenbryderen Kalle Wahlgren må drikke sig mod til for at give sin gamle, udtjente hest et slag for panden; så den må finde fred. Dog uden held: Næste morgen står hesten der igen – lige så levende. Vores Baltic Porter er heller ikke til at slå ihjel; velhumlet, sort og stærk som den er. Der er ”vrinsk” i. Undergæret.
Rudolph The Red Nosed White Horse (5. MØRK ALE)
Chestnut red in colour the extravagance of this beer begins before you even raise it to your expectant lips. The explosion of flavour will transfix the tongue, warm citrus and candid peel flavours mix with the dryness of a drawn out fermentation. New season hops reach for the sweetness of the purest English malt.
Elverpigens Fryd (7. HVEDEØL)
Klassisk og let drikkelig øl. Elverpigens fryd er så frisk at elverpigerne vil frydes. Brygget på maltet hvede, rug og byg, umaltet hvede og en let humling med to tyske humletyper.
Øllet er brygget af det gode vand fra Stevns, byg-, hvede og rugmalt, hvede, humle og gær. Ufiltreret og upasteuriseret hvorfor der kan opstå bundfald.
Er velegnet til salat, gryderet, kogt fisk, stegt fisk, alt godt fra havet, fjerkræ, stegt kød, stærke oste og desserter
- Indhold: 50 cl.
-
4,5% alk.
-
Strågul til gylden.
Carls Selection Bank Square Pale Ale (4. LYS ALE)
Den unge Carl Jacobsen var i 1866-1870 på uddannelsesrejse i Europa for at lære brygkunst, -teknik og sprog. I England fik Carl lov at lære de lokale brygtraditioner at kende på Evershed’s bryggeri på Bank Square i Burton-on-Trent. Her stiftede den unge Carl bekendtskab med de traditionelle overgærede ales, som udgør fundamentet i megen nutidig brygkunst.
Virklunder Mørk (5. MØRK ALE)
Mørk er. den mest markante af specialøllene i Virklunder-serien fra det danske mikrobryggeri Virklund Bryghus. Det er en kraftig og maltet specialøl, der kræver sin mand, men stadig med en sødme, så alle kan være med.
Som alt andet dansk specialøl fra Virklund Bryghus er Mørk ufiltreret og upasteuriseret for at sikre den fylde og smag, der kendetegner specialøl fra Virklund Bryghus. Skal serveres ved 8-10 grader.
Monty Python’s Holy Grail Ale (5. MØRK ALE)
Draught 4.0% / Bottle 4.7%
Another fine addition to the Black Sheep flock of premium bottle ales. This ale was specially commissioned to commemorate the 30th anniversary of Monty Python in 1999.
Ten years later on the 40th anniversary Holy Grail is still going strong. With more hops than a killer rabbit, it’s a full-flavoured golden ale with a distinctively fruity flavour followed by the Black Sheep signature dry finish.
We brew Holy Grail with Maris Otter malt, an old and expensive variety that is renowned for the taste and the quality of the beer it produces.
A mixture of old English Hop varieties including a touch of WGV hops gives Holy Grail its lovely fruity nose.
We use a touch of wheat which helps deliver the lovely creamy head and lacing down the glass – just what you would expect from a proper Yorkshire beer!
Rough Snuf 2 (11. MØRK BELGISK ALE)
Rough Snuff II er det tætteste man kan komme på at smage Årets Ølnyhed 2010 – den forbudte øl Rough Snuff.
En mørk og stærk belgisk øl, brygget på 7 forskellige malte og tilsat krydderier, som vil fryde enhver gammel fiskeskipper. Kandis, rosinsirup, blæretang og belgisk gær giver øllet dets fylde og styrke.
En svedig sag der bør være en del af provianten, når man står til søs.
1795 Original Czech Lager Dark (2. MØRK LAGER)
1795 original tjekkisk mørk lager på 4,5 %. Sikkert Export udgave.
Farven er brun og klar med et svagt rødt skær. Skummet tæt og lysebrunt. Duften er sød, nærmest sirups agtig og maltsød med en svag tone af cara malt. Smagen er heldigvis meget mindre maltkvalm end duften. Den er rund, fyldig, maltet og blød, men den mangler skarphed, bitterhed eller en anden form for modspil til sødmen der til slut bliver lidt for meget.
Ok øl, men den bliver ganske enkelt for sød i længden. Light udgaven vil jeg anbefale frem for denne.
Høstbryg (5. MØRK ALE)
Svaneke Bryghus’ kvalitet har, så vidt jeg kan bedømme ud fra min blog, været noget svingende. Øllet har aldrig været direkte ringe, men der har været langt mellem snapsene, og jeg har ofte haft en fornemmelse af, at Svaneke Bryghus er kørt en smule agterud i forhold til de andre fine kvalitetsbryggerier herhjemme. Bedre bliver det i dette tilfælde ikke af, at Svaneke Bryghus’ Høstbryg på papiret – altså etiketten – er den suverænt kedeligste høstbryg af dem alle. Der indgår kun bygmalt, vand, gær og humle og dermed kun en type malt. Jeg gik ellers og troede, at der var en forståelse omkring, at en høstbryg skulle være brygget på flere forskellige typer malt, men det er så åbenbart ikke tilfældet.
Men grim er den da i hvert fald ikke. Den har en flot dyborange farve og tæt, off-white til gyldent skum, som klistrer godt til glasset, hvilket er en fryd og desværre en mangel ved de andre høstbryg. Duften er næsten hyldeblomstsød og gennemtrængende med visse stænk af humle. Det er måske ikke den mest efterårsagtige duft, man kunne ønske sig, men nogen ringe duft er det på den anden side heller ikke – bestemt ikke.
Smagen er i modsætning til duften overvejende bitter. Den dominerende aroma er af nødder, med en nydeligt komplimenterende smag af bitter humle, der til sidst svøber sig om mandlerne i eftersmagen. Både smag og eftersmag er blid og fyldig, så man mærker brygget både på tunge, i gane og i svælg. Menuen står på valnød og bitter humle, der komplimenteres af en maltsødme, der spiller rigtigt godt op mod bitterheden, og giver fylden. Der er ikke tale om den krasse, næsten røgede smag i Krenkerups Høstøl, og selvom anmeldelsen her ikke skal være en tirade om, hvad en øl bør være, og hvad denne ikke indeholder, så kunne man alt andet lige godt have håbet på noget mere overraskende i Svaneke Bryghus’ Høstbryg, for selvom det er godt, er det også velkendt. Desværre er det ikke helt så godt, at det ikke gør noget, at det samtidig er velkendt, for en lignende karakter ville man også kunne finde i en god undergæret øl af wienertypen.
Rød Jul (5. MØRK ALE)
Rød, rund og rap
Vores Rød Jul er rød som rudolfs tud. En lager med hvidt skum og en behagelig grundsødme. duft og smag præges af malt- og humlenuancer samt noter af passionsfrugt og urter.
Rundhåndet humlet med opal, tradition og callista.
Går godt til silden og julefrokosten.
Undergæret 5,7 % vol.
Serveringstemperatur 8° C
IBU ~ 23
”Øl-ekspert Heine Egelunds bedste bud på danske øl til julefrokosten. Svaneke Rød Jul – Smagen er en blanding af sød lakrids og mild chokolade. Gør juleøllen passende til frokostbordets lune retter som æbleflæsk, blodpølsen og julepølsen.”
Jyllandsposten, december 2015
Økologisk Julefred (2. MØRK LAGER)
The beautiful orange/golden color of Julefred presents very well in the candle light on the white table cloth at a Danish Christmas party. The beer is robust enough to withstand the rich food of Christmas, yet not heavy as many other Christmas brews.
The roasted malts give the beer a certain sweetness, that goes well with the Danish Christmas cooking.
Best served at 5-8˚C
Chili Tripel (13. SPECIALØL)
En belgisk inspireret øl hvor bryggeren har haft frie hænder til at pirre smagsløgene. En øl af de frække og hotte hvor blandingen af chili og belgisk gær får frit løb. Samtidig er maltfylden og den milde humle med til at afrunde smagsbilledet og give en unik smagsoplevelse.
Midtfyns Chili Tripel er særdeles velegnet til kolde retter og skaldyr og kan betegnes som en rigtig tapasøl.
Økologisk Bock 2 (3. BOCK)
Citat bryggeriet:
“Nu skal der igen være bryggeri i Køge, hvilket der ikke har været siden 1941, hvor Køge Bryggeri lukkede. Dette vil Bryghuset Braunstein nu råde bod på.
Bryghuset Braunstein bliver Køge’s lokale mikrobryggeri beliggende på Køge indre havn. Bag bryggeriet står familien Braunstein Poulsen, som sammen med erfarne bryggere vil brygge øllet.
Bryghuset Braunstein vil brygge 3 – 4 faste typer special øl, samt øl der er afstemt til årstiden. Målsætningen er at øllet skal brygges med respekt for håndværket, og brygningen sker med de bedste råvare.
Øllet får den opmærksomhed, der skal til for at nå et slutprodukt der er i en klasse for sig.
Vores øl kan købes på en række forskellige flasker og fade, der er tilpasset kundernes behov. Hvor det igen er smagsoplevelsen der er i højsæde.
Øllet kan købes i specialbutikker, udvalgte supermarkeder der har en decideret ølafdeling, hos cafeer og værtshuse der satser på special øl. Samt direkte fra bryggeriets netbutik. “
Hjelen (5. MØRK ALE)
Hjejlen er brygget som en klassisk ale, så tæt på som vi ved og tror øl blev brygget for 150 år siden. Brygget i anledning af 150-års jubilæet for ”Hjejlen” – verden ældste hjuldamper i drift.
Brygget efter gamle brygtraditioner som rækker 4 generationer tilbage og til tiden for industrialiseringens begyndelse, hvor brygger Carl Jacobsen efter en studietur hjembragte nye humletyper til landet. Hjejlen er derudover brygget med kvan (Angelica archangelica). Kvan er en af de nordiske planter brugt gennem århundreder og stadig brugt til madlavningen og til snaps. Den mest populære øl fra Grauballe i 2011.
Lade Gaards Brygghus Pilsner (1. LYS LAGER)
Lade Gaards Pilsner er et aromatisk, friskt og smaksrikt øl. Ølet er undergjæret og brygget på pilsnermalt og slovensk Wolf aromahumle.
Lade Gaards Pilsner er et særdeles godt drikkeøl. Det passer også fint til for eksempel; vilt, rødt kjøtt, hvitt kjøtt, hvit fisk og skalldyr – og når man vil være litt ekstra snill med seg selv.
Øltype: Pilsner.
Klasse D, alkoholstyrke maks 4,7%.
Anbefalt serveringstemperatur: 4-7 grader.
Ingredienser: Vann, maltet bygg, maltet hvete, humle.
Sankt Nicolai (10. LYS BELGISK ALE)
Sankt Nicolai trippel er en overgæret øl brygget efter traditionelle
belgiske brygmetoder på fl ere lyse malttyper, sukker, humle og gær.
Øllet har en lyst kulør, overordentlig alkoholstærk, sød og krydret,
men stadig let drikkelig. Serveringstemperatur 8 – 12 C.
Sankt Nicolai er bl.a. velegnet til fjerkræ, krydrede retter og røget kød
Hvid Guld (5. MØRK ALE)
Ale nr. 16 blev brygget for første gang i 1995. Det er en mørk overgæret
guldøl, brygget på vand, malt, humle & original engelsk gær. I 1997 blev Ale nr. 16 kåret som Danmarks bedste øl, det sdamme skete i 2000, hvor den også fik en 3. plads på verdensplan.
Vol. 5,7
Hvid Guld blev brygget for første gang i 1989. Det er en gylden undergæret guldøl, brygget på vand, malt, humle og gær.
Stevnsk Speciel Ale (5. MØRK ALE)
Stevnsk Speciel Ale er aromatisk med en let bitterhed og afbalanceret sødme. SSA er brygget med masser af karamelmalt og engelsk aromahumle.
Stevnsk Speciel Ale er den første øl vi sendte på markedet. En aromatisk pale ale med en frisk aroma og flot bitter eftersmag der under- støttes af øllets restsødme. Brygget på byg-, røg- og karamelmalt, humlet med engelske og amerikanske humler og gæret med en belgisk overgær.
Øllet er brygget på bygmalt, humle og gær.
Ufiltreret, upasteuriseret hvorfor der kan opstå bundfald.
Er velegnet til stegt fisk, fjerkræ, stegt kød, vildt og stærke oste.
-
Indhold: 50 cl.
-
5,5% alk.
-
Øllet er mørk amber og minder mest om kobber farve
Trampeøl (5. MØRK ALE)
Trampeøl er en amber undergæret øl, bitterhumlet til en god balance med 2 amerikanske humler.
Trampeøl er brygget til ære for vores fantastiske Trampesti langs Stevns Klint mellem Rødvig og Bådehavnen Bøgeskoven. Gå en tur, spis en frokost og nyd en kølig Trampeøl.
Er velegnet til en god frokost, salat og desserter.
-
Indhold: 50 cl.
-
5,0% alk.
-
Lys amber
Sylfide (4. LYS ALE)
Klassisk og let drikkelig pale ale med fin duft af frisk frugt og humle. En god balance mellem restsødmen, bitterheden, den friske smag fra gæren og de anvendte humler.
Øllet er brygget af det gode vand fra Stevns, bygmalt, tjekkisk og amerikansk humle, sukker og engelsk overgær.
Er velegnet til salat, kogt fisk, stegt fisk, alt godt fra havet, steak og milde oste
-
Indhold: 50 cl.
-
4,5% alk.
-
Strågul til gylden.
Klintekongens Stout (8. PORTER/STOUT)
En stout for ægte stoutelskere, fyldig
og kompleks. med masser af smag fra de anvendte råvarer.
Øllet er brygget på byg-, røg-, mørk karamelmalt, ristet byg, havre og mørk sukker. Humlet med Northern Brewer og Centennial. Gæret med en engelsk overgær.
Er velegnet til gryderetter, stegt kød,vildt, milde og stærke oste og desserter.
-
Indhold: 50 cl.
-
7,5% alk.
-
Sort
Fiddivous Dobbelt (11. MØRK BELGISK ALE)
Fiddivous Dobbelt er inspireret af de mørke fyldige tyske hvedebocks og de belgiske Double. Dette har resulteret i en øl med duft af frugt, en kompleks smag med sødme, syrlighed, bitterhed og et strejf af chokolade.
Øllet er brygget af byg- og hvedemalt, humle og gær. Ufiltreret, upasteuriseret og med bundfald.
-
Indhold: 50 cl.
-
7,0% alk.
-
Mørk
Fiddivous Triple (10. LYS BELGISK ALE)
Brygget efter de belgisk tripler. Ikke tilsat andet end gode råvarer og nænsomt håndværk. Duft af alkohol og frisk frugt, har en frisk og let mundfylde med fin balance mellem sødme, humle, frugt og alkohol.
Øllet er brygget af pale alemalt, hvedemalt, havre, vand fra Stevns, sukker, humle og en belgisk overgær. Ufiltreret, upasteruriseret og med bundfald.
Er velegnet til salat, gryderetter, fjerkræ, stegt kød, steak, vildt og stærke oste
-
Inhold: 50 cl.
-
9,5% alk.
-
Strågul, til let ambra
Mørk Mosebryg (5. MØRK ALE)
Den første øl brygget på Grauballe Bryghus i 2002. Den er en scottish ale med en mild og frisk humle karakter (single hopped med First Gold). Et strejf af røget malt giver øllet kant og karakter. Nævnt i bloggen ”Durst” 2012 som ”en øl der kan vinde alle konkurrencer bortset fra den om årets ølnyhed”
Thisted 6 Porter (8. PORTER/STOUT)
Med den sidste øl i serien er vi nået til det næsten sorte på farveskalaen. Thisted Porter (6) er en mørkebrun overgæret porter med masser af kompleksitet i smagen fra de forskellige ristede malte og tre forskellige humler.
Nyd den sammen med kraftige varme retter, eller hæld den op i et stort glas, og nyd den inden sengetid.
Thisted Porter (6) 50 cl. har en alkoholprocent på 7,0 %.
Thisted 4 Bock (3. BOCK)
Øltypen Bock blev oprindeligt udviklet i den nordtyske by Einbeck. Det er formodentlig også herfra navnet stammer. Nu om dage forbinder man dog mere den mørke og stærke lagerøl med det sydlige Tyskland, “Bayersk Bock”.
I vores udgave er der reelt tale om en dobbeltbock, med en diskret smag af røg, og masser af karamelnoter fra lagringen med lavasten.
Thisted Bock (4) er en rigtig madøl, der med fordel kan anvendes i simreretter, og til marinering af kød.
Thisted Bock (4) 50 cl. har en alkoholprocent på 7,2 %.
Thisted 2 Triple (10. LYS BELGISK ALE)
Seriens nummer 2 er en lys Belgisk Tripel. Det er en alkoholstærk let sødlig øl krydret med en god portion af vores dejlige porse. I denne øltype stammer en god del af karakteren fra den belgiske overgær, som tilfører spændende krydrede noter til smagen.
Det er en øl, der sagtens kan nydes alene, men sammen med en god ost, kommer den helt op at ringe.
Thisted Tripel (2) er en af de nyeste øl i sortimentet, idet den kom på markedet i sommeren 2013.
Thisted Tripel (2) 50 cl. har en alkoholprocent på 7,2 %.
Pilsner Urquell (1. LYS LAGER)
In 1842, at our brewery in Plzeň, brewer Josef Groll introduced the world to the first golden ‘pilsner’ lager, and changed beer forever. His invention soon became the most popular style of beer on the planet.
We’ve brewed Pilsner Urquell in the same brewery using the same recipe for over 175 years. Today, we still insist on using traditional methods, like triple decoction and parallel brewing in wooden lagering barrels. It takes longer but means we never compromise on our taste.
Pilsner Urquell’s signature flavour balances sweetness from the triple-decocted malt, and bitterness from our Saaz hops. The thick head of dense wet foam adds smoothness and seals in flavour and aroma.
In every sip of Pilsner Urquell you’ll notice a refreshing crispness from natural carbonation, then subtle caramel tones and a clean finish with a pleasing hoppy bitterness.
Budweiser (1. LYS LAGER)
Known as “The King of Beers,” Budweiser was first introduced by Adolphus Busch in 1876 and it’s still brewed with the same high standards today. Budweiser is a medium-bodied, flavorful, crisp American-style lager. Brewed with the best barley malt and a blend of premium hop varieties, it is an icon of core American values like optimism and celebration.
Havre Stout (8. PORTER/STOUT)
Denne spændende stout variant indeholder et bredt spektre af forskellige cerealier. Udover Pilsner- Münchner- og ristet malt er der tilsat havre og rug. Den hårdt ristede farvemalt giver øllet den næsten sorte farve og karakteristiske stout karakter. De mange cerealier er med til at give øllet en robust fylde, der nænsomt fremhæves gennem den silkebløde og cremede stout karakter. Stouten er gæret ved en forholdsvis høj temperatur, hvilket giver den en frisk frugtagtig note, som står i fin kontrast til den mørke og fyldige Stout karakter. En karakter, som vi her på Bryggeri Skovlyst har valgt, at runde af med rigelige mængder af engelsk lakrids og skovens brændenælde. Her en stout for de kræsne og tørstige ganer.
Franziskaner Hefe-Weissbier Naturtrüb (7. HVEDEØL)
Franziskaner Hefe-Weissbier Naturtrüb ist ein natürlicher und eleganter Weissbierprotagonist aus Bayern mit einem üppig weißen Schaum. Das kupfergoldene Weizenbier mit hefetrüber Opaleszenz entfaltet einen aromatischen Duft mit harmonischer Frucht in dem Bananen und Zitrusfrüchte grüßen lassen.
Durch den höheren Kohlensäuregehalt ist es besonders spritzig und perlend. Seinen unverwechselbaren besonders frischen, dezent würzigen und fruchtigen Geschmack mit mild-süßlichem Ausklang entfaltet Franziskaner Hefe-Weissbier Naturtrüb beim genussvollen Herunterschlucken.
Kozel Premium Lager 12° (1. LYS LAGER)
Kozel Premium has a pleasant, balanced taste and a mildly malty and hoppy aroma. This perfectly sparkling pale lager alcohol regularly wins awards both at home and abroad.
Pivo Kozel Premium je světlý ležák s příjemnou plnou chutí obohacenou jemným chmelovým a sladovým aroma. Stal se tak oceňovanou variantou ne jen u nás, ale i ve světě.
Salvator (3. BOCK)
Paulaner Salvator, with its strong, typically malty flavour, is what you could call the \original\” Paulaner. The bottom-fermented \”Doppelbock\” beer combines the finest hops and dark barley malt. The Paulaner monks used to drink Salvator as a food substitute during Lent. The most famous master brewer was Frater Barnabas
Leffe Blond (10. LYS BELGISK ALE)
In the fifties, an extraordinary meeting took place that all beer enthusiasts should raise their glass of Leffe to. The abbey’s Father Abbot Nys became acquainted with Albert Lootvoet, a master brewer. Passionate about the future of the brewery, Father Nys was upset to have to witness how, since the unpleasant stay of the French revolutionaries, the brewery had slowly fallen into decline and had eventually had to close its doors in 1809. Such a magnificent place could not be forgotten, he believed, and he vowed to bring the Leffe beer back. Father Nys and the brewer set about the challenge with vigour…and succeeded. Shortly after, the Leffe brewery was back in full effect. After Leffe Brown, a beer that shone brighter than the sun saw the light of day; they named it Leffe Blond – a beautiful chapter for Leffe indeed.
Leffe Blond is the flagship of Leffe. The unique recipe is the fruit of centuries of experience in the art of brewing, which brings a broad palette of aromas into balance. It is elegant, smooth and fruity, and it has a spicy aftertaste with a hint of bitter orange. Its light, sunny colour is due to the use of pale malt. Leffe Blond contains 6.6 % alcohol and fits excellently with a wide variety of dishes. It is best at a temperature of 5° to 6° Celsius. A thirst-quenching aperitif, for those relaxing moments with friends and family.
Dunkel Weisbier (7. HVEDEØL)
Ausgesuchte dunkle Malze mit feinem Röstaroma machen ERDINGER Dunkel zu einem vollmundigen Genuss mit starkem Charakter.
Edel und in tiefen Brauntönen glänzend füllt es das Glas. Beim ersten Schluck begeistert ein harmonischer Mehrklang von ausgesuchten dunklen Weizen- und Gerstenmalzen mit erstklassigem Hallertauer Aromahopfen. Karamellnoten, Anklänge an Nüsse und frisches Brot lassen sich erschmecken. Unverkennbar setzt die traditionelle ERDINGER-Hefe ihren obergärigen Akzent.
Seinen Einstand hatte ERDINGER Dunkel 1989, als die ERDINGER Braumeister Werner Brombach, Inhaber der Privatbrauerei, zum Geburtstag ein dunkles Weißbier brauten. Der Beschenkte fand so großen Gefallen daran, dass er es 1990 auf den Markt brachte.
Semper Ardens Keller Pilz (1. LYS LAGER)
Semper Ardens Keller Pilz er en frisk undergæret pilsnerøl med en let frugagtig karakter. Den har en rund aroma, der leder tankerne hen på bygmarker om sommeren. Keller Pilz er en tysk inspireret pilsnerøl. Navnet Keller Pilz refererer til at øllet er hentet i kælderen direkte fra lagring og således er øllet ikke helt klart.
Semper Ardens Abbey Ale (11. MØRK BELGISK ALE)
Danish: Abbey Ale er en overgæret mørk øl brygget på Husbryggeriet Jacobsen med inspiration i de mørke belgiske klosterøl. Øllet fremstår ufiltreret og rødbrunt med en tæt beige skumkrone. Smagen er fyldig og sødmefulde med en anelse tørhed i finishen, men ingen bitterhed. Duften er overvejende frugtig med rige noter af figner, banan, anis og en smule vinøsitet.
Semper Ardens Easter Brew (3. BOCK)
Danish: Semper Ardens Easter Brew er brygget med rigelige mængder af münchnermalt og lidt karamelmalt, der giver en dyb kobberbrun farve og hvidt skum med en brunlig tone. Smagen er fyldig og domineres af ristede maltelementer, let sødme og karamel. Semper Ardens Easter Brew afsluttes med en behagelig bitterhed skabt af den bøhmiske Saazhumle.
Tuborg Julebryg (2. MØRK LAGER)
Tuborg Julebryg is a bottom-fermented, wiener beer brewed on lager, münchener and caramel malt with English liquorice.
The beer is dark-golden with a fresh aroma of caramel, grain, liquorice and blackcurrant. Tuborg Christmas brew was invented in 1981 by mixing the three beers; KB hvidtøl, Tuborg FF and Tuborg Guld by Brewmaster Per Krieger Lassen.
It’s excellent with traditional Scandinavian Christmas recipes such as smoked fish, grilled/fried herring, smoked ham with curly kale, roast pork and duck.
Tuborg Grøn (1. LYS LAGER)
1. LYS LAGER
Tuborg is a bottom-fermented lager beer, also brewed in Germany at 4.9% and at many other Carlsberg sites all over the world (ABV may vary). It’s brewed from lager malt, a slightly roasted, bright type of malt which results in the well-known mild, fresh taste and aroma of flowers and grain. The beer is medium rich and lively with a moderate bitterness in the aftertaste.
Also brewed on license in India with 5% ABV.