2012 English Ale

Recipe Details

Batch Size Boil Time IBU SRM Est. OG Est. FG ABV
25 L 60 min 28.7 IBUs 36.2 EBC 1.057 1.011 6.1 %
Actuals 1.046 1.01 4.7 %

Style Details

Name Cat. OG Range FG Range IBU SRM Carb ABV
Northern English Brown Ale 9 1 1.04 - 1.052 1.008 - 1.013 20 - 30 23.6 - 43.3 1.5 - 2.3 4.2 - 5.4 %

Fermentables

Name Amount %
Pilsner (2 Row) Ger 4 kg 61.4
Caramunich 2 (cara crystal) 600 g 9.21
Carared 600 g 9.21
Munich Malt T1 600 g 9.21
Wheat Malt, Ger 600 g 9.21
Carafa III 115 g 1.77

Hops

Name Amount Time Use Form Alpha %
Magnum 15 g 60 min Boil Pellet 14
Cascade 20 g 15 min Boil Pellet 6
Cascade 25 g 5 min Boil Pellet 6

Yeast

Name Lab Attenuation Temperature
SafAle English Ale (S-04) DCL/Fermentis 73% 15°C - 24°C

Mash

Step Temperature Time
English Ale 64°C 75 min
Mash Step 1 75°C 5 min

Fermentation

Step Time Temperature
Primary 4 days 19.44°C
Secondary 10 days 19.44°C
Aging 30 days 18.33°C

Notes

Koges i 60 minutter med tilsætning af:
15 g Magnum humle (14%) i 60 minutter.
20 g Cascade humle (6%) i 15 minutter.
25 g Cascade humle (6%) i 5 minutter.

Afkøles til max. 26 grader og tilsættes 1 pk. SafAle S-04 gær og gæres ved stuetemperatur i cirka 2 uger.
Før tapning tilsættes 165 gram karboneringssukker.

EBC er en standard reference¬metode til at måle farven i øllet, dvs. hvor meget farve der bliver optaget fra malten til øllet.
Mæske er, når man har tilsat den knuste malt til det varme vand, her går nogle enzymer i gang med at nedbryde stivelsen til sukker.
Når mæskningen er overstået, hæver man temperaturen til 78° C og trækker urten ud (væsken) væk fra masken (den våde malt) i, mens man eftergyder med varmt vand oppefra (eftergyder).