
Recipe Details
Batch Size |
Boil Time |
IBU |
SRM |
Est. OG |
Est. FG |
ABV |
25 L |
60 min |
28.7 IBUs |
36.2 EBC |
1.057 |
1.011 |
6.1 % |
|
Actuals |
1.046 |
1.01 |
4.7 % |
Style Details
Name |
Cat. |
OG Range |
FG Range |
IBU |
SRM |
Carb |
ABV |
Northern English Brown Ale |
9 1 |
1.04 - 1.052 |
1.008 - 1.013 |
20 - 30 |
23.6 - 43.3 |
1.5 - 2.3 |
4.2 - 5.4 % |
Fermentables
Name |
Amount |
% |
Pilsner (2 Row) Ger |
4 kg |
61.4 |
Caramunich 2 (cara crystal) |
600 g |
9.21 |
Carared |
600 g |
9.21 |
Munich Malt T1 |
600 g |
9.21 |
Wheat Malt, Ger |
600 g |
9.21 |
Carafa III |
115 g |
1.77 |
Hops
Name |
Amount |
Time |
Use |
Form |
Alpha % |
Magnum |
15 g |
60 min |
Boil |
Pellet |
14 |
Cascade |
20 g |
15 min |
Boil |
Pellet |
6 |
Cascade |
25 g |
5 min |
Boil |
Pellet |
6 |
Yeast
Name |
Lab |
Attenuation |
Temperature |
SafAle English Ale (S-04) |
DCL/Fermentis |
73% |
15°C - 24°C |
Mash
Step |
Temperature |
Time |
English Ale |
64°C |
75 min |
Mash Step 1 |
75°C |
5 min |
Fermentation
Step |
Time |
Temperature |
Primary |
4 days |
19.44°C |
Secondary |
10 days |
19.44°C |
Aging |
30 days |
18.33°C |
Notes
Koges i 60 minutter med tilsætning af: 15 g Magnum humle (14%) i 60 minutter. 20 g Cascade humle (6%) i 15 minutter. 25 g Cascade humle (6%) i 5 minutter.
Afkøles til max. 26 grader og tilsættes 1 pk. SafAle S-04 gær og gæres ved stuetemperatur i cirka 2 uger. Før tapning tilsættes 165 gram karboneringssukker.
EBC er en standard reference¬metode til at måle farven i øllet, dvs. hvor meget farve der bliver optaget fra malten til øllet. Mæske er, når man har tilsat den knuste malt til det varme vand, her går nogle enzymer i gang med at nedbryde stivelsen til sukker. Når mæskningen er overstået, hæver man temperaturen til 78° C og trækker urten ud (væsken) væk fra masken (den våde malt) i, mens man eftergyder med varmt vand oppefra (eftergyder). |